DSC_5309

Vad är ett ramavtal?

Ett ramavtal är ett avtal som fastställer villkoren för kontrakt som senare, under en viss angiven tidsperiod, kommer att tilldelas för en viss typ av vara eller tjänst.

Om den upphandlande parten har tecknat ett ramavtal avseende en viss vara eller tjänst så behöver parten inte gå ut i en ny upphandling varje gång den har behov av varan eller tjänsten, utan kan i stället handla (”avropa”) från ramavtalet.

Enkelt förklarat så innebär det att man skriver ett avtal där man fastställer alla villkor och priser på förhand och sedan kan du som kund handla för dessa priser och villkor som ofta är bättre än ordinarie.

I ramavtal så förekommer det även ofta någon form av exklusivitet. T.ex. när du ska handla elinstallationstjänster så är du tvungen att göra det med företaget som du har tecknat ramavtal med.

Ramavtal med Sylwans EL

Vem kan teckna ramavtal?

Alla företag och föreningar som har behov av elinstallationstjänster kan ansöka om ramavtal med oss. Det kan exempelvis vara en bostadsrättsförening, fastighetsbolag, samfällighet, byggföretag, hustillverkare, kommun, landsting, industri eller annan entreprenör.

Observera att privatpersoner EJ har möjlighet att teckna ramavtal.

Vad vi erbjuder

Som Ramavtals kund hos oss så får du lägre inköpspriser på arbetskostnad (timpenningen). Hur mycket lägre förhandlas fram, och grundar sig på volym (hur mycket ni kommer att beställa) och geografi (vart arbetena ska utföras någonstans).

Avtalet i sin grund kommer även att innehålla rabatt på materialkostnad samt villkor gällande resekostnader och garantitider.

Ett Ramavtal med oss förhandlas fram tillsammans och utformas så att du som beställare känner dig bekväm med bestämda priser och schyssta villkor.

Teckna ramavtal

Är ditt företag eller förening intresserade av att teckna ramavtal med oss?

Våra RAM-avtalskunder