En luftvärmepump till Hosjöstrand

 • Vad var kundens behov / situation?

  Mikael hade flyttat in i ett radhus under försommaren 2023 där uppvärmningen bestod av 100% direktverkande el-element och när vintern närmade sig ville han få en energi-effektivare uppvärmningsmetod.

 • Vilken lösning kom ni överens om?

  Då utformningen på radhuset begränsade positioneringen på själva pumpen till ovanför ytterdörren som det enda gångbara placeringen så föll valet på en Panasonic LZ35TKE då den kan monteras extremt nära taket. Den kompletterades med en WiFi-enhet då Mikael önskade att kunna styra sin pump på distans.

 • Vad säger kunden själv om jobbet?

  Jag blev framförallt imponerad av slutresultatet – både montaget av själva pumpen inne i huset, men även fläktdelen på utsidan var riktigt snyggt monterade – på ett sätt så det kändes naturligt att de var där.

  Sen tyckte jag kommunikationen fungerade bra. Jag hade egentligen bestämt mig för en annan pump med inbyggd WiFi men den gick inte att montera så nära taket, så jag fick hjälp att förstå vilka pumpar som fungerade för just det utrymmet.

  Sen fick jag några frågor under arbetets gång hur jag ville ha saker och ting. Slutligen så har det varit lätt att få kontakt i efterhand när jag haft någon fråga om pumpens funktion.

 • Skulle du rekommendera Sylwans El till någon annan?

  Det har jag redan gjort och kommer fortsätta med det!

micke
// Mikael Morén