Elbilsladdare
Ditt hus kan vara i risk att brinna upp!
LADDA INTE I DITT VANLIGA ELUTTAG
Elsäkerhetsverket avråder starkt från elbilsladdning med vanlig stickkontakt, då detta kan vara en direkt brandfara. Stickkontakter är inte konstruerade för så stora kontinuerliga belastningar som laddning av en elbil medför. Detta kan ge en Värmeutveckling som i sin tur kan starta brand.
Vid frånkoppling av stickkontakten från ett vanligt eluttag kan detta även skapa gnista/flamma som sliter på både stickkontakten och uttaget.
Mode 2-kabeln som medföljer bilen är inte avsedd för dagligt bruk.
LADDSTATION OCH LADDBOX SKA INSTALLERAS AV BEHÖRIG ELEKTRIKER
Laddning av elbilar medför ökad belastning över lång tid på din elanläggning som gör att laddboxar alltid ska installeras av behörigt elinstallationsföretag.
Om ni ändå vill använda ett befintligt uttag så är det viktigt att låta ett elinstallationsföretag kontrollera elinstallationen först då gamla eller felaktiga kopplingar och kabelförgreningar i fastigheten kan orsaka varmgång vid hög belastning, vilket i sin tur kan leda till brand.
Läs mer om säkerhet kring att ladda elbilen hemma på: https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/dina-elprodukter/produkter/laddstationer/

Extremt snabb Laddning!
FRAMTIDSSÄKER
När du köper Garos 3-fasladdbox hos oss med installation så är du framtidssäkrad med en kapacitet upp till 11 mil/timme (3-fas 32A).
I laddboxen sitter det även ett kommunikationskort för att aktivera många smarta extra funktioner. Via regelbundna mjukvaruuppgraderingar görs nya funktioner tillgängliga.
SPARA PENGAR
Genom dynamisk lastbalansering så kan du ladda med max kapacitet utan att behöva uppgradera din huvudsäkring som skulle resultera i ökade elnätskostnader.
Laddboxen kommunicerar med elmätaren i centralen, vilket gör att den kan gå ner i kapacitet när övriga hushållet behöver mer el, och när kapacitet blir ledigt igen så går laddningen på full fart igen.
HITTA RÄTT
Kontakta oss på info@sylwansel.se eller 070 799 24 61 (vardagar 07-16) så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för din bil, installerat och klart.
Se även Garo’s laddväljare på: https://www.garoemobility.se/laddvaljare-elbil/
ANPASSNINGSBART UTSEENDE
Med utbytbara fronter i olika färger är det snabbt och enkelt att få en laddbox som smälter in på din fasad. Välj mellan faluröd, vit eller grå.





Komplett 3-fas laddare med fast kabel
Allmänna egenskaper
- Nettovikt [kg]
- 3.15
- Bredd*Höjd*Djup [mm]
- 205*422*124
- Märkström [A]
- 32
- Material
- Plast/Plastic
- Skyddsklass [IP]
- 44
- Färg
- Svart/Black
- Frekvens [Hz]
- 50
- Märkspänning [V AC]
- 400
- Faser
- 3
- Mätare [st]
- Ja/Yes
- Laddström [A]
- 6, 10, 13, 16, 20, 25, 32
- Kabel [m]
- 5
- Effekt [kW]
- 22
- Monteringsmetod
- Vägg/Wall
- Lås
- Ja/Yes
- DC-felskydd
- Ja/Yes




Komplett 3-fasladdare med kontaktuttag
Allmänna egenskaper
- Nettovikt [kg]
- 3.15
- Bredd*Höjd*Djup [mm]
- 205*422*124
- Märkström [A]
- 32
- Material
- Plast/Plastic
- Skyddsklass [IP]
- 44
- Färg
- Svart/Black
- Frekvens [Hz]
- 50
- Märkspänning [V AC]
- 400
- Faser
- 3
- Mätare [st]
- Ja/Yes
- Laddström [A]
- 6, 10, 13, 16, 20, 25, 32
- Kabel [m]
- 5
- Effekt [kW]
- 22
- Monteringsmetod
- Vägg/Wall
- Lås
- Ja/Yes
- DC-felskydd
- Ja/Yes
Ladda hemma-stöd
Kom ihåg att du kan ansöka om Investeringsstöd för din laddstation hos Naturvårdsverket.
Du får bidrag för hälften av kostnaderna för själva laddstationen, material och arbetskostnaden för att installera laddstationen. Som mest kan man få 10 000 kronor i bidrag per fastighet.
Installationen måste göras först och därefter ansöker du om bidraget. Ansökan måste ha inkommit till Naturvårdsverket senast sex månader efter det att installationen av installationsarbetet har slutförts.
Mer information om hur du skickar in ansökan hittar du här:
https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Ladda-bilen/Privatpersoner/
OBS! från och med den 1 Januari 2021 gäller skatteverkets nya Grön teknik-bidrag istället för investeringsstöd.
Grön teknik
Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut. Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket.
Läs mer här: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik.4.676f4884175c97df4192860.html